Onze broden

Ons brood is brood zoals het van oudsher bedoeld is. Kruidig geurend met een krokante, knapperige korst en een stevige open structuur.

Je proeft de volle, authentieke smaak van echt brood, gemaakt met natuurlijke desem en langzaam rijst (minimaal 12 uur).

De traditionele manier van brood bakken dus.

Zo krijgt het brood alle tijd om op smaak te komen. En dat proef je!

De basis ingrediënten zijn: meel, afkomstig van Korenmolen d'Arke in Oostkapelle, ons zelfgemaakt desem, water, zout en wat verse bakgist.

Onze producten worden door mensen gemaakt, niet door machines. Vorm en kleur kunnen afwijken van de foto. 

Bevat Gluten en er zijn mogelijk sporen van noten, sesam en pinda's

franse Baguette 

100% tarwebloem van korenmolen d'Arke – Het lichtste brood dat we hebben. Het beste voor ontbijt, picknick en wijn.

franse baguette sesam 

100% tarwebloem van korenmolen d'Arke​ – De toevoeging van sesamzaadjes aan de korst geeft het brood een subtiele nootachtige smaak. Het is een perfecte aanvulling bij salades, soepen of gewoon als heerlijk tussendoortje.

 Tarwebol

100% Tarwebloem van korenmolen d'Arke​ –​ Zacht witbrood, van hetzelfde deeg als de baguette Tradition. Past overal bij!​ Goed bij de warme of koude maaltijd, met smeersel voor bij de borrel, salade en kaas.

sechskornbrot

50% Tarwebloem, 50% roggemeel van korenmolen d'Arke – langzaam gerezen, sterkere desemsmaak. Met Sesamzaad, maanzaad, bruin lindezaad, zonnebloem pitten en havervlokken.

rozijnenbrood

50% Tarwebloem, 50% roggebloem van korenmolen d'Arke, ongezwavelde  grote en kleine rozijnen – Het rijkere brood dat we hebben. Ideaal als ontbijt of met geitenkaas

 oostkapels molenbrood

90% Tarwemeel (volkoren), 10% Tarwebloem van korenmolen d'Arke –​ Het gezondste brood dat we hebben. Ideaal als boterham brood. Een paar sneden zijn genoeg voor de lunch. 

Speltbrood 

60% Speltbloem; 40% speltmeel van korenmolen d'Arke - Langzaam gerezen en sterkere desemsmaak.

far breton

De far breton is een echte klassieker. Eenvoudig maar lekker!  Het is een nogal voedzaam gebak, uitstekend geschikt om hongerige magen te vullen bij het traditionele vieruurtje.

tarte aux citrons

La tarte au citron (citroentaart) om van te watertanden! Een knapperige(deeg)bodem, dik gevuld met een zoet, romig en lekker zuur citroen crème

tarte tatin

Een tarte tatin is een klassieke, Franse appeltaart die ondersteboven wordt gebakken. De smaak van tarte tatin is door de gekarameliseerde appeltjes echt verrukkelijk; een perfect dessert!

seizoensdelicatess

Gekonfijte sinaasappel schijven. 
Sinaasappel schijven in suikersiroop met pure chocolat